כל המידע על

קונדילומה

קונדילומה, או יבל/ות באיברי המין באה לתאר מופע עורי, כמעט תמיד שפיר, הנגרם מוירוס הפפילומה (HPV).

כיום ידועים יותר מ-100 זנים, אך רק 40 מהם יכולים לצוץ באזור המפשעה ואיברי המין.

ניתן להידבק בוירוס בכל גיל, גברים ונשים כאחד, כששכיחות ההדבקה היא בגילאי 20-40.

מה ההבדלים

בין קונדילומה לפפילומה

קונדילומ/ות הן, כאמור, יבלות היוצאות באזור איברי המין, והן נגרמות כתוצאה מזנים שונים המוגדרים low risk, השייכים לווירוס הפפילומה.

מדובר בגידולי עור שיכולים לצאת אצל נשים וגברים בכל אזור המפשעה ואיברי המין. הן נוטות להתפשט במהרה מאחר ומדבקות מאוד.

לעיתים, בזמן שהן גודלות ומתרבות, יכולים להרגיש בגרד, כאב או סתם אי-נוחות, אך יש שלא ירגשו בהן כלל.

האם קונדום יכול להגן

ומה לגבי החיסון לווירוס

שימוש קבוע בקונדום בכל פעם שמקיימים יחסי מין (אוראליים, אנאליים וואגינלים) עוזר למנוע העברת מחלות מין רבות, ובכללן, HIV.

מאחר ווירוס הפפילומה עובר במגע עור בעור, קונדום יכול לעזור לצמצם אפשרויות הדבקה, אך לא באופן מלא כי אינו מגן על שאר האזורים החשופים.

מה כן עוזר למנוע הידבקות בווירוס ובקונדילומות?

 

חיסון

כיום קיימים 3 חיסונים המגנים נגד הזנים של ווירוס הפפילומה.

האחרון ביניהם הוא גרדסיל 9– המחסן נגד 9 זנים של הנגיף – 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58. ניתן לגברים ונשים כאחד. הזנים 6, 11,16, 18 הם הזנים העיקריים הידועים כיום כגורמים להופעת קונדילומות ולשינויים טרום סרטניים בתאים.

לפניו וקיים עוד כיום גרדסיל 4– מחסן נגד 4 זנים של הנגיף – 6, 11,  18 ו-16. מיועד לנשים וגברים כאחד.

החיסון הראשון שהיה קיים בארץ ניתן רק לנשים ונקרא סרוויקס– הוא הגן כנגד הזנים 16 ו-18, וניתן רק לנשים (הזנים הללו יכולים לגרום לתהליכים סרטניים בצוואר הרחם).

מאיזה גיל מתחסנים?

משרד הבריאות החל לחסן בשנים האחרונות תלמידי חטיבות הביניים כחלק מתוכנית

שמטרתה לחסן לפני תחילת הפעילות המינית כדי למקסם את יעילות החיסון, אך כמובן שניתן לחסן גם נשים וגברים כאחד עד גיל 45 דרך קופות החולים.

טיפול טבעי

טיפול טבעי לקונדילומה

ישנם טיפולים טבעיים, פרט לאלו שקיימים דרך קופת החולים, אצל הרופא ובבית, אך אנו מפצירים תמיד ללכת לפני הכל לרופא שיאבחן אותכן ויאשר את הטיפולים הטבעיים ו/או הלא טבעיים שאתם רוצים לעשות.

חלק מהטיפולים הטבעיים לקונדילומות הם:

  1. תמצית תה ירוק- לפי מחקר שנערך ב-2015, תמצית תה ירוק שהכיל חומר הנקרא סינקטרכין- Sinecatechins נמצא שבעוד שאינו טיפול ביבלות עצמן, הוא כן עזר לזיהום לעבור מהר יותר. קישור למחקר.
  2. שמן עץ התה- ככלל, יש להשתמש בשמן עץ התה בזהירות. הוא מרוכז ביותר, וחייבים לקרוא היטב את הוראות השימוש בו לפני התחלת השימוש בו.

השמן הוא בין השאר אנטי וויראלי, אך טרם הוכח באופן וודאי שהוא עוזר נגד יבלות. הוא גם עוזר לחזר את המערכת החיסונית שנלחמת בווירוס, ולכן יש לו חשיבות.

  1. צמח הנקרא הממליס Witch-hazel- תרופה טבעית זו נמצאה כעוזר לבעיות עור. מחקר אחד מ-2014 מצא כי הוא יעיל כנגד זן מסויים של ווירוס הפפילומה.קישור למחקר.