כל המידע על

5 עובדות על הפלה בישראל

במקרה בו אישה נכנסה להיריון לא רצוי והיא מעוניינת לבצע הפלה, יש כמה עובדות שחשוב לדעת לגבי הליך ביצוע הפלה בישראל. כיצד זה מתקיים? מה הפרוצדורה עד לביצוע ההליך בפועל? מה האפשרויות בפועל לביצוע ההפלה, ומידע רלוונטי נוסף, בכתבה שלפניכם.

 

ביצוע הפלה באמצעות משרד הבריאות כפופה לאישור של ועדה להפסקת היריון

נשמע מופרך שזה המצב במאה ה-21 במדינת ישראל, אולם אם נכנסת להיריון ואת לא עומדת בקריטריונים של הוועדה להפסקת היריון, ייתכן ובקשה להפלה לא תאושר. הקריטריונים להגיש בקשה להפסקת היריון דרך הועדה של משרד הבריאות הם:

  • אישה מתחת לגיל 18 או מעל גיל 40.
  • אישה לא נשואה
  • היריון מחוץ לנישואין
  • היריון בסיכון גופני או נפשי לעובר
  • היריון בסיכון גופני או נפשי לאישה
  • היריון הנובע מאונס או יחסים אסורים אחרים

כלומר, אם לדוגמא את אישה בת 35, נשואה, יש לך ולבעלך היקר שלושה ילדים, נכנסת להיריון לא מתוכנן ולא רצוי, יש סיכוי שלא תוכלי לעשות הפלה, אך הממצאים מראים כי 98% מהפניות נעתרות בחיוב, אז אל דאגה!

הפלה פרטית וציבורית

הפלה באופן פרטי

קיימת אפשרות לבצע בישראל הפלה פרטית

בניגוד למידע לא מהימן אשר מועבר באמצעות מוסדות שונים, הפלה פרטית בישראל אינה מנוגדת לחוק, בתנאים מסוימים. על פי חוק הפסקת היריון, אישה זכאית לבחור ולהחליט אם ברצונה לבצע הפלה, וזאת עד היות ההיריון בשבוע ה-12. ניתן לבצע את הפסקת ההיריון במוסד רפואי שקיבל את אישור המדינה לביצוע הפסקות היריון.

גם במקרה הזה יש להתייצב בפני ועדה להפסקת היריון, פרטית או ציבורית. ועדה פרטית פועלת באישור מלא של משרד הבריאות, ההבדל בינה לבין ועדה ציבורית הוא מידת הפרטיות והדיסקרטיות, ומידת הזריזות בהליך. ברוב המקרים ניתן לבצע את הליך ההפלה מיידית לאחר ההפלה הפרטית. שלא כמו במוסד ציבורי.

 

סך הוצאות המדינה על הועדות הרפואיות להפסקת היריון הוא כמה מיליוני שקלים בשנה

אם בכל מקרה 98% מהבקשות מאושרות, אולי עדיף לחסוך את הוצאות הרופאים, המזכירה, העובדת הסוציאלית, וכמובן האישה ההרה. בהחלט ניתן לחסוך את ההוצאה הזו ולנתב אותה לשימושים יעילים יותר.

הפלה לפי שבועות

אפשרויות לביצוע ההפלה בפועל

נטילת כדור (עד השבוע התשיעי) – ההליך מתבצע בהשגחה רפואית ואשפוז. באמצעות נטילת כדור אשר גורם להתכווצויות חזקות ברחם ולפליטת ההריון, מתבצעת ההפלה. הפלה עם כדורים ניתנת לביצוע במוסדות פרטיים וציבוריים שקיבלו את אישור משרד הבריאות לכך.

שאיבה (בין שבועות 8-12) – הליך כירורגי בהרדמה מלאה גם כן, הוצאת העובר נעשית באמצעות צינורית שאיבה. ההליך ניתן לביצוע עד שבוע 12 בבתי חולים פרטיים, ולאחר מכן, רק בציבוריים.

גרידא (בין שבועות 13-22) – הליך כירורגי בהרדמה מלאה, בו מוצא העובר ושק ההיריון והשיליה מהרחם. 

במקרים מסויימים, לאחר שבוע 23.6 תתאפשר הפסקת הריון, אך רק לאחר אישור ועדת על להפסקת הריון.

אמצעי מניעה

אמצעי מניעה אינם חלק מסל הבריאות בישראל

גלולות למניעת היריון והתקן תוך רחמי, שני אמצעי המניעה הפופולאריים ביותר, אינם חלק מסל הבריאות של משרד הבריאות בישראל, ועל כל אישה לשלם עבורן מחיר מלא. עלותו של התקן תוך רחמי הינה כמה מאות שקלים, ומי שידה אינה משגת לכך, עשויה לבחור באמצעי מניעה שאינו הטובה ביותר עבורה.

עוד על

האתר למחלות מין והריון לא רצוי

השתמשו באמצעי הגנה

בדקו את עצמכם מידי פעם כנגד אותן מחלות, וזכרו, ניתן למנוע את רוב המחלות ע"י שימוש באמצעי מניעה בכל פעם שמקיימים יחסים. (בדגש על שימוש בקונדום)