כל המידע על

איך אפשר לטפל בקונדילומות

מבחינה סטטיסטית, רוב הנשים והדברים נדבקו בקונדילומה בשלב זה או אחר בחייהם, בעיקר כתוצאה ממגע מיני לא מוגן. על מנת לטפל בתופעה, תחילה נבין מהי קונדילומה, כיצד היא באה לידי ביטוי אצל גברים ואצל נשים, כיצד ניתן לאבחן שאכן נדבקתם, וכמובן – מידע לגבי אפשרויות הטיפול המקצועי על מנת להיפטר מהתופעה.

מהי קונדילומה?

קונדילומה היא מחלת מין מדבקת אשר נגרמת כתוצאה מוירוס הפפילומה. הקונדילומה באה לידי ביטוי כיבלת או יבלות באיזור אברי המין הנשיים והגבריים, ובאיזור המפשעות. סוגי זנים רבים של וירוס הפפילומה עשויים לתקוף את הרקמות הלחות שבאיזור איברי המין, ולגרום להופעת היבלות, הקונדילומות. חשוב לציין כי רוב היבלות אינן מסוכנות ואינן מסרטנות, אך ישנם זנים מסוכנים אשר עשויים לגרום להתפתחות של תאים סרטניים. בכל מקרה מדובר במחלקה מדבקת מאוד.

תסמינים

כיצד הקונדילומה באה לידי ביטוי אצל נשים ואצל גברים?

 

אצל הנשים וגברים כאחד, עשויות להופיע מספר יבלות אשר לא תמיד קל לזהותן. הן יכולות להיות קטנות, צבען דומה לגוון העור או צבע לבן, והן עשויות לגדול ולהתקבץ יחד למספר יבלות, חלקות או מחוספסות. אצל הגברים, הקונדילומות יכולות להופיע באיבר המין ובכל איזור המפשעה, עד לפי הטבעת. אצל הנשים, הקונדילומות יכולות להופיע בכל איזור המפשעה, עד פי הטבעת וצוואר הרחם. הקונדילומה יכולה לבוא לידי ביטוי גם באיזור הפה, כתוצאה ממין אוראלי.

איבחון וטיפול

אבחון וטיפול ביבלות

כיצד ניתן לאבחן שאכן נדבקתם?

לא תמיד הקונדילומה מלווה בכאבים, גירודים או סממנים נוספים מלבד היבלות עצמן, אשר עשויות להיות קטנות וכמעט בלתי נראות, במיוחד אם לא מחפשים אותן. אחת התופעות אשר עשויה להצביע על קונדילומה יכולה להיות דימום בזמן קיום יחסי מין. תופעה נוספת יכולה לבוא לידי ביטוי באמצעות חוסר נוחות, גירוד, ובכל מקרה שאתם, גברים ונשים כאחד, מרגישים שאינכם בטוחים לגבי בריאות איברי המין שלכם, הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לבצע אבחנה באמצעות רופא מקצועי (רופא נשים או אורולוג עבור גברים).

חשוב לבצע אבחנה אשר כוללת בחינה של התאים הנגועים, והאם הם סרטניים או לא. ברוב המקרים אינם סרטניים, אך חשוב מאוד לשלול את האפשרות הזאת. ניתן לבצע בדיקות דם ושתם על מנת לברר אם קיימות מחלות נוספות.

מה אפשרויות הטיפול המקצועי?

ראשית חשוב לציין כי לעיתים היבלות חולפות כלעומת שבאו, אך אנו לא ממליצים להמתין שתחלופנה. יכול להיות שהמערכת החיסונית שלכם חזקה דיו והיא תצליח להילחם ביבלות, אך ייתכן ותזדקקו לטיפול נוסף. הקונדילומות מדבקות ביותר, וחשוב להבין כי כאשר אינכם מטפלים בכך, וממשיכים לקיים יחסי מין לא מוגנים, אתם עשויים להדביק את כל מי שבאתם עימו או עימה במגע מיני.

חשוב לציין כי לוירוס הפפילומה אין תרופה, אך ישנן מספר אפשרויות שניתן לבצע על מנת לטפל בעצמנו, כמו גם למנוע את האפשרות להופעת הוירוס והשלכותיו.

  • חיסון – משרד הבריאות מציע לבני נוער להתחסן, וגם למבוגרים. חשוב לציין כי לאחר חשיפה החיסון לא יועיל.
  • טיפול לייזר – במידה ונדבקתם בקונדילומות, ניתן לבצע טיפול לייזר אצל רופא מקצועי. השיטה הזו מתבררת כאפקטיבית ביותר, מכיוון שהיא מאפשרת לגלות את כל הנגעים הקיימים, ולאדותם באמצעות הלייזר. הטיפול נעשה בהרדמה מקומית בדרך כלל, ואפשרי לבצעה גם בהרדמה כללית.
  • הסרה כירורגית – ניתן לבצע ניתוח ולהסיר את היבלת / היבלות באופן כירורגי.
  • טיפול בחנקן נוזלי – התזת חנקן נוזלי על האיזור הנגוע, גורמת להרס התאים הנגועים. חשוב לציין כי שיטה זו מלווה בכאב קל ובסיכוי סביר לצלקות לאחר מכן.
  • טיפולים טבעיים – ניתן לטפל בקונדילומות באמצעות משחות שונות.

בכל מקרה, חשוב להתייעץ עם רופא מקצועי אשר מומחה לאבחון וטיפול בקונדילומות, על מנת לקבל תוכנית טיפול בתופעה, שכן גם לאחר טיפול, עשויות היבלות להופיע שנית.

עוד על

האתר למחלות מין והריון לא רצוי

השתמשו באמצעי הגנה

בדקו את עצמכם מידי פעם כנגד אותן מחלות, וזכרו, ניתן למנוע את רוב המחלות ע"י שימוש באמצעי מניעה בכל פעם שמקיימים יחסים. (בדגש על שימוש בקונדום)